Etykiety

środa, 28 października 2015

Pasty do makaronu

Przepis I

Skladniki:
1. Kilka pomidorkow koktajlowych
2. Pol papryki czerwonej
3. Trochę świeżego szpinaku
4. Trochę natki pietruszki
5. Mała papryczki chilli
6. Cebula
7. Oliwa z oliwek
8. Oregano
9. Sol
10. Oliwki
11. Pomidor
12. Ser chedar
13. Makaron z mąki przenieś durum

Przygotowanie:
     Cebulkę zeszklic na patelni. Ugotować makaron. Skladniki od 1 do 9 zmiksować na jednolitą masę.  Wy,ieszac z makaronem. Podawać makaron posypqnybstartym serem, z pomidorem i oliwkami.

Przepis II
Skladniki:
1. Jajko
2. Szpinak
3. Słodka papryka świeza i w proszku
4. 2 ząbki czosnku 
5. Żółty ser
6. 2 cebułki 
7. Boczek 
Przygotowanie:
Podsmażyć,  ugotować makaron, wymieszać z sosem, dodać jajko i jeszcze chwile mieszac na ogniu. Posypać serem.