Składniki:
- 3 jajka
- opakowanie kwaśnej śmietany 18%
- sol
- pieprz
- gałka muszkatołowa (1/4 do 1/2
łyżeczki)
- 100g startego sera (na grubych oczkach)
- Ciasto
- szklanka maki pszennej
- 3 czubate łyżki grubej żytniej maki (najlepiej
2000)
- pół łyżeczki soli
- łyżeczka proszku do pieczenie lub sody
- 1/3 kostki masła
- trochę wody
Przygotowanie:
Składniki na ciasto wymieszać. Odstawić na resztę
czasu przygotowań do lodówki. Podsmażyć pory pokrojone w
talarki. Nastawić piekarnik na 180 stopni.
Gdy pory będą gotowe i piekarnik będzie
nagrzany wstawić ciasto na 7-10 min.
Farsz: - wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jak ciasto się podpiecze to wyjąć i wyłożyć na nie pory i zalać farszem. Wstawić na około 40 min do piekarnika.
Farsz: - wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jak ciasto się podpiecze to wyjąć i wyłożyć na nie pory i zalać farszem. Wstawić na około 40 min do piekarnika.
Źródła:
ciasto - http://pat-elnia.blogspot.com/
farsz
- http://ugotuj.to/ugotuj/30958779/tarta+z+porami/p/