Etykiety

wtorek, 14 października 2014

Tartaletki na słono

Składniki:


  • 1 arkusz cista francuskiego XXL
  • Farsz:
  1. 3 jajka
  2. 1 opakowanie kwaśnej śmietany 18%
  3. 100g startego sera na grubych oczkach
  4. pieczarki
  5. papryka 
  6. szynka w plasterkach
Przygotowanie:

     Paprykę i pieczarki pokroić i podsmażyć na patelni. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć nim foremki do muffinek. 
Do każdej foremki powkładać podsmażone pieczarki i paprykę, trochę plasterków szynki pokrojonych w kwadraciki (można tez ta szynkę wymieszać z farszem). Nałożyć czubatą łyżkę farszu na każdą babeczkę. 
     Piec około 40 min w 180st. (uważać żeby ciasto francuskie się nie spaliło, piecze się szybciej niż farsz). 

     Wychodzi około 10 tartaletek.