Etykiety

poniedziałek, 29 czerwca 2015

Pizza rokoko

Składniki:

  • ciasto:


  1. 25 g drożdży
  2. łyżeczka  cukru
  3. 2,5 szklanki mąki pszennej
  4. szklanka ciepłej  wody
  5. 2 łyżki oliwy
  6. 1/4 szklanki kaszy mannej
  7. sól


  • farsz:


  1. koncentrat pomidorowy
  2. żółty ser (natan lub mozzarella)
  3. pieczarki
  4. szynka
  5. oliwki
  6. ogórki kiszone
  7. papryka
  8. cebula czerwona i zwykła
Przygotowanie:
     Zrobić rozczyn z drożdży, cukru, łyżki mąki i ciepłej wody. Poczekać  około 10 min aż wyrośnie. Dodać mąkę, oliwę i sól. Dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na około  1 godzinę do wyrośnięcia. Wymieszać z połową kaszy mannej. Resztę kaszy wysypać na blachę. Wyłożyć ciasto na blachę. 
     Pokroić wszystkie składniki. 
     Posmarować  ciasto koncentratem i ułożyć pokrojone składniki. 
     Piec około 20-30 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni C.