"Składniki na ciasto:
- 200 g mąki
- 100 g masła
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki wody
Składniki na mus:
- 250 g tłustego sera
- 4 łyżki cukru pudru
- 100 g mlecznej czekolady
- 50 g gorzkiej czekolady
- 2 jajka
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy w misce i odstawiamy na 15 minut do lodówki. Ser ucieramy z cukrem, dodajemy jajka i roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę (przestudzoną). Foremki smarujemy masłem, wykładamy je ciastem (nakłuwamy widelcem) i wypełniamy musem czekoladowo serowym. Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 40 minut. Góra musu zrobi się lekko twarda jak skorupka, popęka, a pod nią będzie półpłynny mus. Babeczki lepiej napełniać musem do ¾ wysokości, bo troszkę urośnie. Ja proponuję podawać jeszcze ciepłe babeczki z bitą śmietaną i czekoladą."