Etykiety

wtorek, 10 marca 2015

Tarta z boczkiem i szpinakiem

Składniki:
Farsz:

  1. 1 pomidor
  2. 1 duże opakowanie śmietany 18%
  3. 3 wielkie pieczarki
  4. 3 jajka
  5. 3 kostki mrożonego szpinaku
  6. listki świeżej bazylii
  7. cebulka
  8. trochę boczku wędzonego
  9. sól
  10. pieprz
  11. gałka muszkatołowa


Ciasto jak w przepisie na tarte z porami.

Przygotowanie:
     Podsmażamy boczek, szpinak, cebulkę, pieczarki. Dobrze mieszamy w misce śmietanę, jajka, sól,pieprz i gałkę. Na podpieczone ciasto wykładamy podsmażone warzywa, ukladamy pokrojonego w pół plasterki pomidora i listki bazylii, zalewamy sosem. Podpiekamy około 30-40 min.