Etykiety

piątek, 12 grudnia 2014

Tarta "nie mogę się zdecydować"

Składniki:


  1. 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  2. 0,5-1 cebulki
  3. 0,5 sera  Camembert
  4. 100g sera zółtego
  5. 3 jajka
  6. 400-500 ml śmietana 18% do zup
  7. przetwory z żurawiny
  8. płatki migdałów
  9. liście szpinaku
  10. gałka muszkatałowa
  11. sól
  12. pieprz
  13. tymianek
  14. zioła prowansalskie
  15. przyprawa do kurczaka



Przygotowanie:
     Kurczaka umyć i dość drobno pokroić w kostkę, wymieszać z solą i przyprawą do kurczaka, podsmażyć na patelni z cebulą skrojoną w plasty i szpinakiem, odparować wodę.
      Ciasto jak w przepisie na tarte z porami.
      Śmietanę, jajka, przyprawy i starty na grubych oczkach żółty ser wymieszać. Na podpieczonym spodzie ułożyć  kurczka, szpinak cebulkę, pół plasterki sera camembert, i troche żurawiny, zalać faszrem. Piec  40 min w 180 stopniach C.